Bruksanvisning

BRUKSANVISNING

Produktene som er bestilt har holdbarhets dato:

Flytende produkter: 6 mnd

Tørre produkter: 1 år

DETTE ER VIKTIG FØR DU BEGYNNER.

Underlaget må være slett og konstruksjonen stabil.

Med fliser som underlag sjekk at det ikke er bom og att de sitter godt fast.

Underlaget må være fri for støv, fett og annet smuss som kan hemme heft (primer)

Det anbefales å sette opp produktene etter lagene som skal legges, slik at man har oversikt over hva som hører til hverandre.

 

PRIMER

Primer kommer i 2 varianter.

1. Primer til sugende underlag som f.eks. spon, betong og avrettningsmasse osv. Skal blandes 1.1 med like deler vann.

2. Spesialprimer til ikke sugende underlag f.eks. fliser, laminat, glass og metall osv. Spesialprimer er ferdigblandet til bruk.

Du begynner med å prime underlaget med primer. Påføres med rulle eller kost (anbefaler kost) Tørketiden beregnes til 2-3 timer.

 

MR ELASTIC TIL NETTING

Bland basen til fibernettingen, Mr Elastic komp A(pulver) med Mr Elastic komp B(flytende) til den får en lett konsistens, dette er til å forsterke underlaget. Beregne ca. 2 kg sement til 1 m2 flate. legg så fibernettingen i massen og dra stålbrettet over så nettingen bakes inn i massen, fyll deretter på med resten av basen så ikke nettet syns.

Muligheten er også å legge netting på underlaget/i primer, om det er spesialprimer vil den sitte fast, ved vanlig primer bruk stiftemaskin etc så netting sitter fast. Legg deretter på med mr Elastic, men da er det viktig å forsikre seg om at det ikke blir hulrom under.

Tørketid ca. 24 timer.

 

Etter att base med netting er ferdigtørket påføres ett strøk med primer før mikrosementsystemet.

Tørketid 2-3 timer.

 

MIKROSEMENT GROV (1 lag)

Bland mikrosement Grov med vann. Beregne ca. 1kg sement til 1 m2 flate. Massen blandes med elektrisk visp til det blir en konsistens som er lett/tynn å jobbe med og fri for klumper.

Visp først en gang og vent 5-10 min og visp igjen. Bland det du vil klare å bruke sånn ca. 0,5 t arbeid (da massen tørker forholdsvis raskt i bøtten). Bruk ett stålbrett å påføre mikrosementen i et tynt lag. (Dra massen godt utover).

Tørketid ca. 6 timer.

Når Mikrosementen er tørket kan den slipes med maskin eller for hånd for å fjerne nupper osv. (Husk å rengjøre for støv) For å unngå sliping, glatt med stålbrett når mikrosementen begynner tørke/bli hard.

Rens ofte stålbrettet med en fuktig klut når du glatter.

 

PIGMENT/FARGE

Pigmentet kommer i flaske og er målt opp til den mengden mikrosement medium du har, Ta ca. 6-7L vann i en kanne (pr 10m2(2 lag)) og 1 flaske pigment/farge i kannen, da har du den kannen med vann til og blande mikrosementen med og vil da få en jevn og lik farge, husk å riste kannen godt for hver gang du skal blande opp mikrosement da pigmentet vil falle til bunnen. Det er ikke sikkert man bruker opp alt farget vann, det avhenger av hvilken konsistens man liker å jobbe med.

 

NB. Om du har bestilt 5 m2 Kit så kommer det en halv flaske og skal da blandes med ca.3,5 L vann ....

 

MIKROSEMENT MEDIUM (1 lag Grov + 2 lag Medium)

Det fargede vannet ristes godt (om du har pigmentet i, pigmentet må ikke ligge igjen i bunnen) å blandes i Mikrosementen på samme måte som Grov og beregne 0,7-0,8kg pr m2 pr lag. Her blandes det også så mye man klarer arbeide på 0,5 timer.

Mikrosementen påføres med stålbrett og dras ut i jevne bevegelser. Tørketiden er også her 6 timer pr strøk. Overflaten slipes til ønsket resultat og rengjøres for støv før neste lag påføres.

For å unngå sliping, glatt med stålbrett nå mikrosementen begynner tørke/bli hard.

Rens ofte stålbrettet med en fuktig klut når du glatter.

 

SEALER / IMPREGNERING

Når alle lag er tørre og rengjort for støv påføres sealer som fortynnes med 1.1 (like deler sealer og vann) påføres med kost (ca. 1m2 om gangen) og dra over med svamp i sirkler.

Her er det viktig at sealer blir smurt godt inn og ikke blir liggende i en dam ellers kan det forekomme hviteflekker.

Tørketiden her er 2-4timer.

 

TIPS: Om du påfører 2 strøk med sealer vil du være sikker på at porene er mettet og vil da gjøre det enklere med påføringen av lakk.

 

LAKK

Forsegle Mikrosementen med 2 komponent polyuretan lakk (4 deler lakk til 1 del herder) og påføres med egnet rulle for lakk og legg 2 lag

Tørketiden mellom strøkene er 6-8 timer.

Rør opp lakken med riktig blandingsforhold (bland ikke alt opp om gangen) la lakken stå ca 10min før du rører igjen (få ut luftbobler)

Legg 2 så tynne lag som mulig, om lagene er for tykke vil det begynne herde fra toppen og man kan få luftbobler under.

Lakken blir også hardest ved tynne lag.

NB Det kan forekomme "weetlook" flekker i dusjsonen rundt sluket (ved bruk av Mr Elastic er det minimal sjanse for "weetlook"), dette har ingenting å si for kvaliteten bare utseendemessig.

Det viktigste for å ikke få weetlook er å sørge for at det er tett ved sluk så ikke vann trenger inn, ett tips er å bruke fliselim rundt sluk og være nøye med å forsegle med lakken ...

 

 

TIPS.

Det kan med fordel slipes (litt avhengig av resultat du vil ha) mellom strøkene, støvsug etter sliping for å unngå støvkorn/struktur i neste omgang med mikrosement.

Sett på en vifte ved tørketidene så får du sirkulasjon i rommet (ikke direkte mot mikrosementen)

Rengjør stålbrettet godt for hver påføring.

Etter 48 timer kan det brukes med forsiktighet men unngå å dusje til ca. 2-3 dager

Herde prosessen tar ca. 2-3 uker før ferdig herdet, så ved dusjing rett på mikrosement eller kraner som drypper etc. vil vi anbefale at det blir tørket av der det er vann søl, til herdeprosessen er ferdig, så det ikke blir «weetlook».

 

Varmekabler kan slås på etter 28 dager og med forsiktighet.

Om du primer mellom hvert strøk mikrosement, tørker den ikke ut så fort og gjør påføringen enklere.

Da mikrosementen er levende, vil det ikke være heldig å «lappe» på da det vil mest sannsynlig bli fargeforskjeller og kanskje ikke se helt ut som naturlige sjatteringer.

HUSK HELSE OG SIKKERHETSFORSKRIFTER OG BRUK VERNEUTSTYR MASKE OG BRILLER.

P.S Fikk du god service legg gjerne igjen en kommentar på vår facebookside Fokhus (vi er deg evig takknemlig), om du ikke er fornøyd vil vi gjerne vite det så send oss en mail på post@fokhus.no så vi kan få gjort noe med det :-)